Skip to content

Drvene igračke u Sesvete

Posted in Uncategorized

U Dječjem vrtiću Sesvete, u organizaciji Etnografskog muzeja i Radija Kaj, nastavljen je u četvrtak 19. prosinca 2019. godine u 10 sati hrvatski odgojno-obrazovni projekt Dajmo djeci korijene i krila. Nadi Mladiček, ravnateljici Dječjeg vrtića Sesvete, organizatori su uručili tradicijske drvene igračke proizvedene u Mariji Bistrici, a pokrovitelj projekta Narodne novine poklonio je paket crtaćeg pribora.

Dječji vrtić Sesvete je 111 po redu, širom Hrvatske, u kojega stiže projekt Dajmo djeci korijene i krila, autorice Mirjane Drobina. Projekt Dajmo djeci korijene i krila podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Janaf i Narodne novine, te  županije, gradovi i općine na čije područje projekt dolazi.

Od početka akcije emitirano je na Radiju Kaj više od 1000 radijskih emisija, reportažnih javljanja sa temama o vrijednostima očuvanja tradicije proizvodnje drvenih igračaka i kulturne baštine; emitirano preko dvije tisuće edukativnih spotova, a potaknuti su i drugi mediji i zajednica u prepoznavanju vrijednosti ovog kulturnog dobra. Samim time povećala se potražnja i na taj način podržava  opstanak proizvođača dječjih igračaka od drva na tržištu rada te zapošljavanje novih mladih obrtnika.