Skip to content

Igračke DV-u Bubamara Donja Stubica

Posted in Uncategorized

U Dječjem vrtiću Bubamara, u Donjoj Stubici, u organizaciji Etnografskog muzeja i Radija Kaj, nastavljen je u ponedjeljak 23. prosinca 2019. godine  hrvatski odgojno-obrazovni projekt Dajmo djeci korijene i krila. Ravnateljici Dječjeg vrtića Vesnici Borlak  tradicijske drvene igračke, proizvedene u Mariji Bistrici, uručile su ravnateljica Etnografskog muzeja Zagreb Goranka Horjan i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i direktor Radija Kaj Drago Gradečak,a pokrovitelj projekta Narodne novine poklonio je paket crtaćeg pribora. Svečanosti se pridružio i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić.

Dječji vrtić Bubamara je 112 po redu, širom Hrvatske, u kojega je stigao projekt Dajmo djeci korijene i krila, autorice Mirjane Drobina. Projekt Dajmo djeci korijene i krila podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Janaf i Narodne novine, te  županije, gradovi i općine na čije područje projekt dolazi. Događaj u DV-u Bubamara omogućila je Krapinsko-zagorska županija.

Od početka akcije emitirano je na Radiju Kaj više od 1000 radijskih emisija, reportažnih javljanja sa temama o vrijednostima očuvanja tradicije proizvodnje drvenih igračaka i kulturne baštine; emitirano preko dvije tisuće edukativnih spotova, a potaknuti su i drugi mediji i zajednica u prepoznavanju vrijednosti ovog kulturnog dobra. Samim time povećala se potražnja i na taj način podržava  opstanak proizvođača dječjih igračaka od drva na tržištu rada te zapošljavanje novih mladih obrtnika.