Skip to content

Korijeni i krila u DV-u Zrno Virje

Posted in Uncategorized

Projekt Radija Kaj i Etnografskog muzeja Dajmo djeci korijene i krila nastavljen je  u Dječjem vrtiću Zrno Virje, u petak, 12. travnja 2019. godine u sklopu obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije, a susret s najmlađima omogućili su Koprivničko-križevačka županija i Općina Virje.

Ravnateljici vrtića Zrno Virje Maji Šobak, tradicijske drvene igračke, proizvedene u Mariji Bistrici, zajedno su uručili Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Mirko Perok, načelnik Općine Virje i Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja, autorica projekta Dajmo djeci korijene i krila. Komplet crtaćeg pribora Narodnih novina uručila je ravnateljici Maji Šobak Valerija Ključarić Osrečak. Dječji vrtić Zrno je 107 po redu, širom Hrvatske, koji je do sada obuhvaćen projektom Dajmo djeci korijene i krila.

Projekt Dajmo djeci korijene i krila podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Janaf i Narodne novine, te brojne jedinice lokalne samouprave. Realizaciju projekta u DV-u Zrno zajedno su omogućili Koprivničko-križevačka županija i Općina Virje. Zahvaljujući zajedničkom projektu Etnografskog muzeja i Radija Kaj Dajmo djeci korijene i krila, djeca se u vrtićima upoznaju s dijelom hrvatske kulturne baštine. Igračke je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.